21. 9. 2012 | Luboš Vácha, Richard Wagner

Junioři sehráli s Třebíčí bojovné derby, v nájezdech rozhodl Hynek

Havlíčkobrodské juniory čekal první mistrovský duel. Hned na úvod sezóny si Rebelové zahráli zajímavé derby proti Třebíči. Průběh zápasu dá za pravdu, že se hrálo derby, jak se patří. Základní doba zápasu na určení vítěze nestačila. Následovaly tak samostatné nájezdy, které ve prospěch Rebelů rozhodl Martin Hynek.

1. třetina: Třebíčský šok v úplném závěru

Rebelové měli do zápasu raketový nástup. Již po šestašedesáti vteřinách dokázali otevřít skóre. Tomáš Chlubna našel na pravé straně najíždějícího Martina Hynka, který z první nekompromisně propálil třebíčského brankáře. Ten se zaskvěl v početní výhodě Rebelů krátce po uplynutí první poloviny úvodní dvacetiminutovky, když čelil několika dorážkám. Dvě minuty před koncem o sobě dala vědět i Třebíč. Na Bernarta uháněl Roupec, ale domácího muže s maskou neobalamutil střelou mezi betony. Co se nepovedlo Roupcovi, povedlo se Davidu Horkému, který si pohrál s Bernartem a zakončil přesně pod horní tyčku.

2. třetina: Rebelové opět neudrželi vedení

Obrovskou chybu třebíčské obrany potrestala, při úniku dvou na jednoho, dvojice Hynek – Chlubna. Hynek zpracoval od svého kolegy touš a vyslal jej na Máje, kterého však nepřekonal. Obránci na vyražený puk zareagovali laxně, čehož využil přesnou dorážkou Tomáš Chlubna a strhnul vedení na stranu Rebelů. Netrvalo to dlouho a opět bylo srovnáno. Po icingu Rebelů se vhazovalo před Bernartem. Centr Caudr vyhrál toto vhazování a hned poslal puk na modré napřaženému Romanu Stromeckému, jehož bomba prosvištěla skrz Bernartovu výstroj až za brankovou čáru.

3. třetina: Třetí dějství nerozhodlo, došlo tak na nájezdy

Průběh utkání se měnil až na začátku třetího dějství. Do vedení se totiž rychlým gólem poprvé v utkání dostali hosté. Rebelové vyhodili puk do útočného pásma, kde se jej hned chopili Třebíčští, kteří kupředu vyslali Michala Vlašína. Ten už neměl na nějakou razantnější střelu dost sil, a tak kotouč spíše jen nahodil, avšak pro Bernarta tak nešťastně, že propadl až za jeho záda.
Rebelům se ale vedení soupeře nelíbilo, což taky potvrdilo jejich vyrovnání. Ponechaná výhoda jim přinesla krásné chvíle. Po přihrávce Hynka střílel Kříž, jehož pumelici tečoval Tomáš Chlubna přesně mezi Májovy betony. Do konce utkání ještě byly na obou stranách zajímavé šance, oba gólmani se pokořit nenechali.

Vyrovnaný stav tedy znamenal rozhodování v samostatných nájezdech. Nejprve jel Protivný a zasunutím puku pod betony překonal Máje. Za Třebíč najížděl Horký, Bernarta si vymíchal, což srovnalo stav série na 1:1. Tento stav však trval i během dvou následujících nájezdů. Martin Hynek jel znovu a opět poslal Rebely do vedení. Třebíč měla šanci na vyrovnání, Bernart ale Markův pokus vychytal. Dva Hynkovy góly tedy rozhodly celý zápas. Domácí tak z prvního ligového zápasu mohou slavit vítězství nad krajským rivalem.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 0 0 0 0 0
Jakub Doležal 0 0 0 0 2
Ondřej Doležal 0 0 0 0 0
Marek Havel 0 0 0 0 0
Michal Hošek 0 0 0 0 0
Martin Hynek 2 2 4 0 0
Tomáš Chlubna 2 1 3 0 0
Martin Jelínek 0 0 0 0 0
Vít Křesťan 0 0 0 0 4
Martin Kříž 0 1 1 0 0
David Protivný 0 0 0 0 0
Michal Zdražil 0 0 0 0 2
Lukáš Žemlička 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Rudolf Bernart 61 3 3 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

1. kolo, pátek 21.9.2012 od  
4:3sn
(1:1, 1:1, 1:1)
Havl. Brod - Třebíč
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Hynek (Chlubna), 28. Chlubna (Hynek), 51. Chlubna (Kříž, Hynek), 65. Hynek - 20. Horký (Vondráček), 32. Stromecký (Caudr), 41. Vlašín. Rozhodčí: Jakub Couval - Petr Špringl, Jan Tasch. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 3:3 - 4:3.

Sestavy

Havl. Brod

Bernart (Hlávka) - J. Doležal, Křesťan, O. Doležal, Kříž, Hošek - Jelínek, Zdražil "C", Protivný, Žemlička, Hynek, Chlubna, Havel, Brebera.

Třebíč

Máj (Svoboda) - Vyhnalík, Roupec, Vondráček, Ščerban, Pelikán, Vlašín, Stromecký, Marek "C", Horký, Šabatka, Caudr, Mašek, Kohout

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu