18. 9. 2012 | Luboš Vácha, Pavel Buňat

Na Rebely čeká další domácí zápas. Ve středu dorazí do Kotliny nepříjemný Most

Havlíčkův Brod bude ve středu 19. září podruhé za sebou těžit z výhody domácího prostředí. V minulém vystoupení předvedl velkou střeleckou bitvu s Hradcem Králové, který si nakonec odvezl dva body za výhru po nájezdech. Nyní můžou Rebelové své bodové konto rozšířit proti Mostu a zaútočit na čelo tabulky. Mostečtí do Kotliny sice přijíždí jako průběžně poslední tým první ligy, v minulosti ale už několikrát dokázali bodově zcela vyloupit havlíčkobrodský stadion a vysloužili si pozici jednoho z nejnepříjemnějších soupeřů. Úvodní buly bude vhozeno v 17.30 hod.

HC Rebel vs. HC Most

znak týmu znak týmu
1-0-1-0 bilance 0-0-0-2
3., 4 body umístění 16., 0 bodů
11:8 skóre 4:11
7:3 (Beroun) nejvyšší výhra -
33,33% využití přesilových her 7,14%
4:5 sn (Hradec Králové) nejvyšší prohra 2:7 (Beroun)
Martin Ondráček 7 bodů (3+4) nejproduktivnější hráč Tomáš Polák 2 body (0+2)
Martin Ondráček,
Petr Štěpánek - oba 3 góly
nejlepší střelec Jan Divíšek,
Dominik Vaněk,
Kamil Charousek,
Zdeněk Tauš – všichni 1 gól
Martin Ondráček,
Ladislav Rytnauer – oba 4 asistence
nejlepší nahrávač Tomáš Polák 2 asistence
Radek Novotný,
Radim Ostrčil - oba 1 bod (1+0)
nejproduktivnější obránce Kamil Charousek 1 bod (1+0)
Martin Ondráček +4 nejlepší hráč v +/- Tomáš Polák,
Petr Přindiš – oba +2
4 hráči -1 nejhorší hráč v +/- Marek Zavřel -3
Milan Kostourek 25 minut nejtrestanější hráč Martin Parýzek 27 minut
Jaroslav Suchan 91,14 % úspěšnost brankářů Martin Volke 85,71%,
Marek Benda 73,08%
Jaroslav Suchan 3,36 průměr inkasovaných gólů na zápas Martin Volke 4,07,
Marek Benda 7,00

Změny v kádru Mostu

HC Most
Nejprve zmíníme muže hájící prostor mezi dvěma tyčemi. Vedle Melichara, Bendy a Závorky se do mostecké klece postaví zkušený brankář Martin Volke, kterého mohli fanoušci extraligy spatřit během předchozích sezón v dresu Litvínova. Za svým současným působištěm tedy nemusel zajíždět příliš daleko. Změna je také v počtu obránců. Letos je jich v kádru Mostu o tři méně než vloni. Řadu beků opustil Panuška, Michael Šulc, Miroslav Kuncl a Alexander Safronenkov. Místo nich se na ledě představí například Kriss Grundmanis, Daniel Hora, Michal Pavlů a Jan Hranáč, který si už připsal jeden bod, za asistenci. Menší čistkou prošel i útok. Působil zde Martin Ondráček, který se však po sezóně na severu Čech vrátil zpět na Vysočinu, kde výrazně pomáhá havlíčkobrodským Rebelům. Následovali jej i další hráči jako jsou Artur Birstins, Vladislav Vrtek, Petr Novák, Jakub Maxa, Kamil Tvrdek a další. Nově se v útočných řadách objevují Martin Böhm, Dominik Adámek, Michal Nevyhoštěný, Marek Zavřel, Marek Čurilla a Tomáš Klíma. Dvě asistence má již na svém kontě další nováček Tomáš Polák.

Most v přípravě

Výsledky přípravných zápasů:
Most – Ústí n/L. 2:2
Most – Kadaň 7:4
Most – High1 6:3
Crimmitschau – Most 6:1
Ústí n/L. – Most 4:2
Most –Füchse 2:4
Litoměřice – Most 5:1
Po letní pauze přijeli na první prověrku do Mostu hokejisté Ústí nad Labem. Oba soupeři se rozešli s vyrovnaným výsledkem, přičemž každý z nich vstřelil dva góly. Posléze se hrálo proti Kadani, tentokrát se Mostečtí radovali s vysoké výhry 7:4. Zajímavým zápasem bylo střetnutí s korejským týmem High 1, z čehož vznikla další, a to třígólová výhra. Následující polovina přípravy se ale severočeskému celku tolik nedařila. Ve čtvrté přípravě podlehl týmu Eispiraten Crimmitschau 1:6 a potom Litoměřicím - 1:5. Jako zlatý hřeb se uspořádal již druhý turnaj O Putovní pohár města Mostu, ve kterém hráči hájící barvy města zvítězili.

Druhé kolo: Výprask od Mědvědů

Po nezdaru z prvního kola, kdy Mostečtí podlehli domácímu Písku 2:4, se dění přesunulo na sever Čech, kam zavítali Medvědi Beroun 1933. Hosté zde vedli až do 59. minuty utkání 7:0. Domácí mužstvo se dokázalo gólově prosadit až k samotnému konci utkání. Nejprve překonal DiRienza Kamil Charousek. Krátce po něm snižoval na konečný stav 2:7 Jan Divíšek. Utkání rozhodly zejména čtyři proměněné přesilovky Berouna.

HC Most – Medvědi Beroun 1933 2:7

Třetiny: 0:1, 0:2, 2:4. Branky a asistence: 59. Charousek (Bojer), 59. Divíšek (Hranáč, Polák) - 14. Šulc (Vostřák, Karpov), 21. Karpov (Klhůfek), 22. Doležal (Padělek), 48. Vostřák (Nedvěd), 51. Doležal (Padělek, Vostřák), 56. Padělek (Klhůfek, Malý), 57. Doležal (Padělek, Videlka). Vyloučení: 9:9 navíc Parýzek (Most) 5 + OK a Palaščák (Beroun) 10 minit OT Využití: 1:4. Rozhodčí: Doležal - Guth, Rittich, Diváci: 300. Průběh utkání 0:7, 2:7.

Sestava Most: Benda (Volke) - Tomeček, Charousek, Parýzek, Pavlů, Hranáč, Havelka, Čechura, Přindiš - Tauš, Čurilla, Slavíček - Zavřel, Bojer, Klíma L. - Nedrda, Divíšek, Skvortsov - Polák, Klíma T., Vaněk.

Ondráček proti bývalým spoluhráčům

Ondráček po dvou kolech uzmul vedení v bodování celé ligy

Středeční utkání bude mít speciální náboj pro havlíčkobrodského Martina Ondráčka. A to hned ze dvou důvodů. Ondráček totiž do zápasu vstoupí nejen jako aktuálně nejproduktivnější hráč celé první ligy, ale také si zahraje proti bývalým spoluhráčům. V Mostu totiž strávil celou loňskou sezonu. „Žádné hecování se spoluhráči neproběhlo,“ popíral Ondráček, „začala liga, a tak se každý soustředí hlavně na sebe. Kamarády tam samozřejmě mám a možná si ještě před zápasem zavoláme,“ dodal vzápětí. Před rokem stál na opačné straně barikády a Havlíčkův Brod na jeho ledě sestřelil hattrickem. Žádný zaručený recept tehdy ale neměl. „Kluci z Mostu zápasy s Brodem nijak výjimečně neprožívali. Je to prostě jen shoda náhod, že se jim na tento tým daří.“
Nyní si na něj budou muset dát pozor obránci Mostu, protože v prvních dvou zápasech nasbíral už 7 kanadských bodů za 3 góly a 4 asistence! Místo taktiky bude ale podle svých slov mít před utkáním jiné starosti. „Je zvykem, že když se hraje proti týmu, kde někdo z kabiny působil, tak se vypíše nějaká svačina. Takže asi také něco rozepíšu,“ vtipkoval čtyřiadvacetiletý útočník.

Vzájemná bilance

Od sezony 2006/07 na sebe celky Havlíčkova Brodu a Mostu narazily v prvoligových bojích celkem 12krát. Mostečtí úspěšně navázali na doby druholigové, kdy pravidelně Rebely poráželi, a soupeře z Vysočiny převyšují i nadále. V normální hrací době dokázali zvítězit 7krát, Havlíčkův Brod pouze 2krát. Nejvýrazněji se havlíčkobrodským příznivcům jistě vryla do paměti loňská domácí porážka 2:5.

Počet odehraných zápasů: 12
Bilance: 2-2-1-7
Výsledky: 5:3, 0:3, 3:4, 1:4, 1:4, 3:2sn, 3:4, 2:1p, 3:4p, 3:2, 2:5, 3:4
Skóre: 29:40

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu