14. 9. 2012 | Ladislav Vácha

Starší dorost dělilo od vítězství jedenáct sekund, z Jihlavy si odvezl jen bod

Mladé Rebely po dvou těsných porážkách v Mladé Boleslavi a s Libercem, kdy měli k prvním extraligovým bodům hodně blízko, čekalo ve 3. kole derby Vysočiny s Duklou Jihlava. Svěřenci trenérské dvojice Richard Cachnín – Milan Kraučuk jeli na Horácký zimní stadion s jasným cílem: prolomit smůlu a přivést si do Kotliny co nejvyšší bodový zisk. Po dvou bezbrankových třetinách začali závěrečné dějství lépe, když je poslal do vedení Patrik Málek. Domácí vrhli všechny své síly do útoku a při závěrečné power-play pouhých 11 sekund před sirénou vyrovnali zásluhou Jana Mandáta. O vítězi prodloužení nerozhodlo a na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich se stal jediným střelcem Jiří Bambula, který získal bonusový bod pro Duklu.

Páteční utkání staršího dorostu začali aktivněji domácí. Vladimír Port jako první otestoval kvalitu havlíčkobrodského Nováka, tomu však nedělalo žádný problém kotouč vyrazit. Dostat se do větší šance mohli hosté v 7. minutě, když byl vyloučen jihlavský Ján Mahút za nedovolené bránění. Hned po vhazování střílel na Svobodu Filip Nováček, ale gólmanovi Dukly ukryl kotouč do lapačky.

Za několik okamžiků dostali příležitost i domácí, když na trestnou lavici odjížděl Marek Bancíř. Od modré čáry střílel Václav Půža a David Košař, ovšem ani jeden nedostal puk za záda Nováka. Ke konci první části hry se ještě hrálo u Svobody, ale hosté se už do šance nedostali kvůli nedostatku času.

V úvodu druhé dvacetiminutovky byl vyloučen opět Marek Bancíř. Při výhodě jednoho muže v poli střílel od modré čáry Jan Mandát a kotouč ještě usměrňoval Roman Čermák, ale Novák měl o pohybu puku dobrý přehled. V půlce třetiny byla další nadílka vyloučených. Prvně na lavici trestoměřičů odjel Filip Nováček za sekání. Ovšem i Jihlava poslala na trestnou lavici po několika vteřinách svého obránce a tak měl každý tým čtyři hráče na hřišti. I přes to se hra více držela u Nováka. Jan Mandát tam vystřelil na gólmana, ovšem ten puk ukryl do lapačky.

Po druhém příchodu hráčů z kabin se hned v 42. minutě radovali hosté. Patrik Málek vystřelil na Svobodu od modré čáry. Puk proletěl skulinkou mezi betonem Svobody a ledem a nakonec skončil za jeho zády. Hráči se od této chvíle více drželi u brány Nováka a hosté byli nuceni více bránit. Od modré střílel ještě Jiří Severa a jeho střelu dorážel ještě Simon Beran, ovšem Novák měl puk pod kontrolou.

Minutu před koncem poslední třetiny si domácí vzali oddechový čas a odvolali brankáře z brány. Lukáš Jícha přihrával Janu Mandátovi do mezikruží a ten přesně trefil prostor mezi Novákovým betonem a konstrukcí brány jedenáct vteřin před koncem – 1:1.

Základních šedesát minut tedy skončilo za nerozhodného stavu, tudíž přišlo na řadu prodloužení. Dukla se opět více držela v útoku, ale hosty držel jejich výborně pracující gólman. Zápas se tedy musel ukončit samostatnými nájezdy. Po sedmi nepodařených nájezdech nakonec proměnil Jiří Bambula, který kotouč poslal nad pravý beton a kotouč skončil za zády Nováka. Jihlava tedy nakonec zvítězila nad Havlíčkovým Brodem 2:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 0 4
Václav Ficek 0 0 0 0 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 -1 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -1 2
Matias Mäki 0 0 0 -1 0
Patrik Málek 1 0 1 1 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Štěpán Mozr 0 0 0 0 0
Filip Nováček 0 0 0 0 0
Martin Polák 0 0 0 1 2
Michal Semrád 0 0 0 1 0
David Vala 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 65 50 2 48 96,00 0 0

Ohlasy k utkání

3. kolo, pátek 14.9.2012 od  
2:1sn
(0:0, 0:0, 1:1 - 0:0)
Jihlava - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 60. Mandát (Jícha), rozhodující nájezd Bambula - 42. Málek. Rozhodčí: Hejduk - Guth, Rittich. Vyloučení: 2:5. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 106. Střely na branku: 47:16. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Sestavy

Jihlava

Svoboda (Vacek) - Půža, Port, Mandát M., Košař, Brussmann, Čermák, Žuček - Anděl, Jícha, Mandát J. - Beran, Bambula, Severa - Hotař, Mahút, Juráň, Dvořák.

Havl. Brod

Č. Novák (Vaněček) - Klofáč, D. Vala, Bancíř, Ficek, Mendl, Krajcigr - Mozr, Ludvík, Hlídek - Krajhanzl, Mäki, Nováček - Semrád, Polák, Málek, Přibyl.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu