13. 9. 2012 | Eva Streichsbierová

Myslím, že jsme si nemohli přát na úvod lepší výsledek, říká Ondráček, autor tří gólů

Od jeho posledního vystoupení v dresu Rebelů uběhl ve středu přesně rok a půl. Předtím hrál totiž Martin Ondráček naposledy za Havlíčkův Brod v semifinále první ligy 12. března 2011. Na jednu sezonu pak z Kotliny zmizel do Mostu, ale k prvnímu utkání ročníku 2012/2013 jel do Berouna už zase jako Rebel. „Jsem moc rád, že jsem zpátky,“ říká čtyřiadvacetiletý hokejista.

Foto: Petra Skopcová, medvediberoun.cz

A svůj první soutěžní zápas v brodských barvách také na ledě středočeského mužstva náležitě oslavil. Síť za domácím brankářem rozvlnil během šedesáti minut hned třikrát! „Mám z toho velkou radost, ale bez kluků z naší lajny by se to nepovedlo. Myslím, že jsme si nemohli přát lepší výsledek,“ pochvaluje si spolupráci s dvojicí Kostourek, Rytnauer i vysoké vítězství 7:3.

Jeho přesné trefy měly pořadové číslo jedna, pět a sedm. V jediném utkání nastřílel Martin Ondráček skoro tolik gólů jako předtím za celou přípravu a hodil tak rukavici svým mnohem produktivnějším spoluhráčům. „Pořád je to jen jeden zápas, na nějaké řeči házení je moc brzy,“ usmívá se. „To, že jsem dal tři branky, nepodceňuju, ale ani nijak nepřeceňuju. Prostě jsem za ně rád,“ dodává.

Rebelové v Berouně vládli v podstatě od samého začátku utkání, na nějaké podvědomé podcenění však ani na chvilku nepomysleli. „Na to absolutně nebyl čas, protože domácí byli pořád agresivní a vůbec nehráli špatně,“ uvedl na adresu Medvědů. „Naštěstí jsme zápas zvládli a můžeme být spokojeni,“ přispěchal s dodatkem.

Jenže jak už bylo řečeno, za havlíčkobrodskými hokejisty je teprve první vystoupení. V pořadí druhé je čeká už v sobotu 15. září na domácím ledě. Původně se mělo netradičně hrát v Hradci Králové v malé hale, kluby si ale nakonec pořadatelství prohodily. „Hradec dostal v Jihlavě sedm gólů a určitě si teď bude chtít spravit chuť. Nás ale výhra v Berouně nakopla, tak věřím, že to zase zvládneme,“ nechal se slyšet hlavní trenér Rebelů Karel Dvořák.

A Ondráček přidává spolehlivý recept. „Znovu musíme hrát náš agresivní hokej a dobře vycházet z obrany. To je základ,“ má jasno. „Každopádně si myslím, že nás čeká jiné utkání než v Berouně,“ říká prozatím jeden ze dvou nejlepších střelců soutěže. Tím druhým třígólovým je mladoboleslavský Lukáš Pabiška.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu