30. 8. 2012 | Ladislav Vácha

Mladší dorost zná svůj zápasový los, v premiéře vyzve brněnskou Kometu

Svůj zápasový harmonogram už znají i mladší dorostenci, kteří budou znovu zápasit o cenné body do extraligové tabulky v desetičlenné skupině Střed. Do cesty se jim i tentokrát postaví devět soupeřů, mezi nimiž však došlo ke dvěma změnám. Sestupujícího krajského rivala ze Třebíče nahradil Tábor, prvoligový vítěz z minulé sezony, a pražské Letce z Letňan vystřídala Sparta, další tým z české metropole. Havlíčkobrodské mladíky povede do boje z pozice hlavního trenéra Jaroslav Benák, který v předešlém soutěžním ročníku působil na lavičce juniorky.

Co se týče minulého ročníku extraligy mladšího dorostu, ten se ve skupině Střed zástupcům Vysočiny příliš nepovedl, když obsadili poslední tři místa. Mladí Rebelové se umístili na devátém místě se ziskem jednatřiceti bodů, přičemž na poslední Horáckou Slavii měli k dobru 21 bodů a na osmou Jihlavu ztratili po konečném zúčtování tři body. I přesto, že tým určitě pomýšlel na vyšší příčky, podařilo se splnit primární cíl, jímž byla záchrana nejvyšší tuzemské soutěže.

A už teď je jisté, že to samé bude stěžejním úkolem i tentokrát. Hráčský kádr doznal několik změn, což je z velké části způsobeno kvůli věkovým přesunům v jednotlivých mládežnických kategoriích. Dá se očekávat, že mezi největší opory budou patřit produktivní útočníci Tomáš Nguyen či Lukáš Vala, v bráně by potom měl hrát první housle talentovaný gólman Jan Brož. Výsledky z přípravy zatím vypadají slibně, Benákův soubor prohrál ze sedmi přátelských duelů pouze jeden a hned pětkrát slavil vítězství.

Pokud se podíváme na los nadcházejícího soutěžního ročníku 2012/13, tak zjistíme, že mladí bojovníci z Kotliny začnou další sérii extraligových bojů proti silnému soupeři, jímž bude Kometa Brno. Už ve druhém kole přijde na řadu první derby Vysočiny proti jihlavské Dukle, které bude hostit Horácký zimní stadion, a v dalším utkání potom čeká na naše mladíky nováček z Tábora. Porci šestatřiceti kol dlouhodobé části potom uzavřou doma s Českými Budějovicemi. Co se týče hracího systému, mužstva umístěná ve skupinách na 1.–2. místě sehrají závěrečný turnaj o 6 účastnících (3-4 utkání) a vítěz turnaje obdrží titul „Mistr České republiky v kategorii mladšího dorostu“. Oddíly, které se naopak umístí ve skupinách na posledním místě, přímo sestupují do ELIOD ligy mladšího dorostu.

Derby Vysočiny z pohledu Rebelů:

2. kolo, 13.9.2012: Jihlava – Havlíčkův Brod
11. kolo, 21.10.2012: Havlíčkův Brod – Jihlava
20. kolo, 9.12.2012: Jihlava – Havlíčkův Brod
29. kolo, 17.2.2013: Havlíčkův Brod – Jihlava

Poznámka: Domácí zápasy jsou pro přehlednost označeny tučně.

Zde najdete kompletní rozlosování

Zde najdete více informací o soutěži

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu