28. 8. 2012 | Ladislav Vácha

Aleš Knesl: Atmosféra byla fantastická, na zápase jsem tolik diváků nezažil

Příprava na nový soutěžní ročník 1. hokejové ligy, který začne ve středu 12. září, už je v plném proudu. Nezahálí ani havlíčkobrodští Rebelové, kteří už mají za sebou pět přátelských duelů, v nichž mají lehce pozitivní bilanci za dvě výhry, stejný počet remíz a jednu porážku. Po skončení pondělního tréninku jsme si k rozhovoru pozvali Aleše Knesla, dvaadvacetiletého zadáka, který v barvách bojovníků z Kotliny odehrál závěr minulé sezony. Popovídali jsme si s ním nejen o nadcházejícím soutěžním období, ale i neoblíbené letní dřině, derby Vysočiny nebo životě v našem městě.

Vraťme se trochu zpátky a podívejme se na letní přípravu, kterou jste poprvé absolvoval v Havlíčkově Brodě. Co na ni říkáte a v čem byla jiná oproti těm vašim předchozím?
Příprava byla hodně o běhání. Minulou přípravu jsem absolvoval sám, jel jsem individuálně a tolik jsem neběhal. Byla to docela dobrá příprava a myslím si, že do sezony by nám mohla hodně pomoci.

V našem klubu začnete i další sezonu. Zvažoval jste i nějaké jiné nabídky, nebo bylo setrvání u Rebelů jednoznačnou záležitostí?
Určitě to bylo jednoznačnou záležitostí. Čekal jsem samozřejmě na smlouvu, která přišla. Takže jsem neváhal a podepsal jsem ji.

Za svou polovinou už je herní příprava na nový soutěžní ročník, v níž jste zatím nevynechal ani jeden zápas. Hned v prvním přátelském duelu jste v Kotlině přivítali Kometu Brno, vicemistra minulého ročníku extraligy. Jak velká to pro vás byla zkušenost, protože jste zřejmě s tak silným soupeřem dosud nikdy nehrál?
Zkušenost to byla veliká. Zjistili jsme, že s nimi můžeme hrát, ale individuálně jsou samozřejmě úplně někde jinde.

Mladý obránce Aleš Knesl při závěrečných testech přípravy „na suchu“.

Příchod nové hokejové sezony souvisí i s fasováním nové výstroje. Jak rychle jste si na ni zvykl?
S výstrojí žádný problém nemám. Brusle jsem měl rozjeté už týden předtím, takže bez problému.

V minulém soutěžním ročníku jste si zahrál i jedno derby Vysočiny proti Dukle Jihlava, které je pro fanoušky i hráče velkou událostí. Jaké jsou vaše dojmy ze hry i atmosféry?
Atmosféra byla fantastická, na zápase jsem tolik diváků nezažil. Zápas byl samozřejmě vyhecovaný. Sice mě se to tolik netýká, ale je to derby, takže to doléhá na všechny.

Nyní přejděme k nadcházejícímu soutěžnímu období. V úvodních kolech vás čekají výjezdy do Berouna a Hradce Králové. I když je to spíše otázka na trenéry, s jakou hrou byste podle vás mohli na těchto kluzištích uspět?
Musíme hlavně dobře bránit, jít hodně zezadu a spoléhat se na brejky. Určitě bychom to neměli takhle zezačátku otvírat.

Jaký je váš cíl, ať už týmový či osobní, do nové sezony?
Propracovat se tady stabilně do kádru, abych nastupoval každý zápas. (zamyslí se) To je zatím jediný cíl, vyšší cíle teď nemám.

Teď trochu odbočme mimo hokej. Jak se vám líbí naše město?
Je to malé město, ale je tady všechno, co potřebuju. Myslím si, že je to na vyžití akorát.

Posila do zadních řad při jednom ze zápasů proti Chomutovu v play-off minulé sezony.

Jak to máte s ubytováním?
Máme pronajmutý se dvěma kluky vlastní byt. Nad pivovarem. (dodává s úsměvem)

Chtěl byste na závěr něco dodat nebo někomu něco vzkázat, třeba fanouškům?
Ať jich chodí co nejvíc a ať hlavně pořádně fandí.

Díky.

Foto: Michaela Luňáčková, hclitomerice.cz

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu