17. 8. 2012 | Ladislav Vácha

Pomohli mi kluci, okomentoval skromně své dvě trefy Tomáš Chlubna

K nezastavení je zatím juniorka havlíčkobrodských Rebelů, která v přípravě zdolává jednoho soupeře za druhým. V současné době má značné problémy se skládáním sestavy, ale na jejím herním projevu to není příliš znát. Ba naopak, jako kdyby měli hráči díky tomu ještě větší motivaci. Po triumfech nad krajskými rivaly z Jihlavy a Třebíče se ve čtvrtek večer přestavila už při třetím derby Vysočiny, v jehož rámci tentokrát hostila na ledě Kotliny Žďár nad Sázavou. V divoké přestřelce nakonec svého soupeře přetlačila a zvítězila 5:3, na čemž se dvěma přesnými zásahy podílel Tomáš Chlubna, osmnáctiletý útočník, kterému se podle ohlasů v kabině k rozhovoru příliš nechtělo, ale nakonec si s námi popovídal.

Mladí bojovníci z Kotliny v utkání pokaždé vedli, ale houževnatý sok z Vysočiny se s tím nehodlal smířit. I když prohrával už 1:3, podařilo se mu zápas pořádně zdramatizovat. Největší zásluhu na tom měl Jakub Fúzik, který měl prsty ve všech třech brankách svého týmu. Domácí se ale rychle vzpamatovali a po závěrečné siréně se mohli radovat. „Hrálo se mi dobře. Bylo nás ale málo kvůli zranění, navíc bylo blbě Alíkovi (Ondřejovi Doležalovi – pozn. red.). Dohrávali jsme tak v jedenácti, ale šlo to,“ pustil se do ohlédnutí za úspěšným duelem Tomáš Chlubna.

Po skončení úvodní dvacetiminutovky to na velké drama nevypadalo, havlíčkobrodský soubor totiž vedl 3:1. Velkou zásluhu na tom měl úderný forvard Jan Kubát, který se zapsal do střelecké listiny hned dvakrát. Plameny však ještě přidaly v útočné aktivitě a zlepšily koncovku, s níž se dlouho trápily. Na začátku závěrečného dějství tak svítil na tabuli stav 3:3. „Bylo to 3:3, takže jsme museli dát ve třetí třetině nějaké góly, abychom se jim utrhli. To se nám povedlo a pak už se jen dohrávalo,“ odhalil rychle rozhodující pasáž střetnutí sympatický mladík.

K hrdinům zápasu patřil právě zpovídaný Tomáš Chlubna, který se stejně jako jeho kolega Kubát trefil do černého dvakrát. Své střelecké úspěchy zaznamenal na opačných pólech hrací doby, když na začátku otevřel a na konci podtrhl gólový účet. „To první byla přesilovka, ve které jsme je přehráli a povedlo se mi to tam doťuknout (směje se). Druhý gól byl také souhrou kluků, kteří mi pomohli,“ připsal skromně největší zásluhu svým spoluhráčům.

Trenérský tandem Václav Adam – Jaroslav Benc musí od začátku herní přípravy řešit problémy se skládáním sestavy, protože disponuje velice úzkou hráčskou základnou. A vrásky na čele mu po utkání ještě přibyly, protože si poranil koleno Patrik Diviš a úplně v pořádku nedohrával ani Ondřej Doležal. Je velmi pravděpodobné, že právě malý počet hráčů v poli měl na výsledek také vliv. „Je nás málo, dva útočníci dnes hráli beky. Musíme to nějak zlepšit,“ uzavřel svůj komentář usměvavý hokejista.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu