11. 8. 2012 | Pavel Buňat

Dallas? Doufám, že se o zápase v Havlíčkově Brodě vůbec nedozví, vtipkoval Jágr

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Od začátku měl o utkání velký zájem. Svojí účast nakonec potvrdil teprve před několika dny. Legendární útočník Jaromír Jágr přijel do Havlíčkova Brodu na benefiční utkání vzpomínat na Josefa Vašíčka a Martina Čecha. „Vůbec jsem nepřemýšlel o tom, jestli přijedu, nebo ne. Šlo jenom o to, aby mi do toho něco nevlezlo. Jsem rád, že jsem přijel,“ sdělil Jágr po první přestávce zápasu. Okamžitě se samozřejmě stal středem pozornosti všech fanoušků. Nakonec je pořádně rozjásal po precizně zakončeném trestném střílení.

Foto: Vladimír Kunc (fotokunc.cz)

Hokejisté před utkáním vzdávali hold zesnulým spoluhráčům

Stejně jako pro všechny přítomné na havlíčkobrodském stadionu, i pro Jágra byly vzpomínky na oba hokejisty velmi emotivní. Po úvodní třetině zápasu těžko hledal slova. „Pepa byl nejen vynikající hokejista, ale i vynikající člověk, který se vždy snažil pomoci. Vím, jak mi pomohl třeba na olympiádě ve Vancouveru. To jsou věci, kterých si lidé musí vážit a já si jich vážil ohromně,“ vzpomínal Jágr na bývalého spoluhráče z české reprezentace Josefa Vašíčka. Ve Vídni společně na mistrovství světa vybojovali zlaté medaile.

Do Havlíčkova Brodu dorazil hvězdný útočník těsně před zápasem. Při vzpomínkách na cestu se poprvé do jeho tváře začal vkrádat úsměv. „Cesta sem byla krásná. Nepamatuji, kdy jsem naposledy někam jel tolika vesničkami. Ale to je prostě moje prostředí. Tak bych jednou chtěl žít a umřít, pochvaloval si prostředí na Vysočině. „Co se týká zimního stadionu, je tu vynikající zázemí. Na to, že je Havlíčkův Brod malé město, je vidět, že je zimák udržovaný v nejlepší kondici.“

V Kotlině měl nejproduktivnější evropský hráč v dějinách NHL možnost zahrát si s dalšími legendami českého hokeje. „Obě družstva jsou složená tak, že já jsem skoro nejmladší hráč na ledě.“
Jaromír Jágr v obležení fanoušků
„Měl jsem trochu strach, aby na mně nebyla řada a nemusel jsem sbírat puky, vtipkoval nad neobvyklou změnou. V zámoří totiž patří ke služebně nejstarším, tentokrát tomu tak ale ani zdaleka nebylo. Člověk vidí, že to ty hráče baví a je jedno, jestli je jim 66 let jako Ríšovi Fardovi (Richard Farda, kapitán Hokejových legend ČR – pozn. red.). Může pořád hrát na vysoké úrovni. Jde jenom o to, aby tam byla láska k tomu sportu a aby se udržoval. Hokej se nezapomene, jen se hráči musí udržovat. Většina to tak dělá.“ O tom se ostatně mohli všichni přítomní v Kotlině přesvědčit. Hokejové legendy ČR v utkání třikrát vedly. Já jsem hráč z NHL, oni už dvacet let nehrají, přesto v tom rozdíl nevidím. Nevím, jestli je to pro mě schůdné,“ pokračoval Jágr v humorné notě.

Jaromír Jágr se nyní připravuje na svojí 19. sezonu v kanadsko-americké soutěži. Na podzim poprvé v kariéře oblékne dres Dallasu Stars. „Po sezoně to vypadalo, že zůstanu ve Philadelphii, ale nakonec se situace s volnými hráči vyvinula úplně jinak,“ vysvětloval překvapivou transakci. V Dallasu možná definitivně ukončí zámořskou kariéru, podle svých slov by ale ještě rád pokračoval. „Všechno bude záležet na tom, jak se bude vyvíjet tato sezona. Pokud by se mi dařilo a cítil bych, že ještě můžu pomoci, tak bych to rád ještě zkusil.
Odpovědí na otázku, zda mu Dallas nebránil nastoupit v benefičním utkání, na závěr odšpuntoval salvu smíchu. „Já hlavně doufám, že Dallas se to nedozví,“ smál se čtyřicetiletý forvard. Oni by podle mě ani Havlíčkův Brod nikde nenašli. Možná kdyby šli přes Google.



Co vám řekl trenér Jan Suchý po dvou neproměněných nájezdech? „Abych byl důraznější před bránou.“ To nakonec Jágr ani nemusel být. Gólový úspěch zaznamenal z trestného střílení, když takto vyškolil forhendovým „padáčkem“ gólmana Kučeru.


Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu