24. 2. 2012 | Richard Wagner, David Suchý

Mladší dorost si přivezl z Jihlavy vysokou prohru a padá na devátou pozici

J I H L A V A - Druhý desetigólový příděl za dva dny. Taková je bilance mladších dorostenců Havlíčkova Brodu. Ta poslední však měla o to větší hořkost, jelikož šlo o derby s jihlavskou Duklou. Rebelové o šanci bodovat přišli ve druhé třetině, kterou prohráli 1:4. Závěrečná perioda se pak stala pro domácí gólovou exhibicí. Rebelové díky tomuto neúspěchu padají na devátou pozici, kde střídají svého dnešního soupeře.

Derby mělo od prvních minut očekávaný náboj. Tvrdé souboje byly k vidění na každém centimetru ledu. Na první vyloučení se proto nemuselo dlouho čekat. Domácí Zayml zahákoval jednoho z Rebelů a musel pykat. Kdo čekal, že se Rebelové hned prosadí, musel pořádně koukat, protože do vedení šli domácí. Brodští drželi Jihlavu v šachu a přesnými nahrávkami Duklu tlačili, ale po jedné pomalejší nahrávce mezi obránci vypíchnul puk domácí Jiří Bambula a po stíhací jízdě přes celé hřiště dokázal v početní nevýhodě skórovat – 1:0. Další akce postrádaly na přesnosti. Největší šanci hostů měl Semrád. Brodský útočník ale sám před brankou zazmatkoval a málem přestřelil i ochranou síť. Hra byla dost neurovnaná a tak se hráči do šancí dostávali jen z těžka, i když domácí dokázali Brože potrápit mnohem víc než hosté Vacka. Oba maskovaní muži ale nechybovali, a tak šli do druhé části domácí s vedením 1:0.

Pár peprných slov zřejmě použil během přestávky při proslovu k hráčům domácí trenér. Jako by na led vyjelo mužstvo o třídu vyšší šarže. Pouhá minuta stačila, aby se domácí dostali do dvoubrankového vedení. Lukášové Anděl se Zaymlem si pohráli při přečíslení s obráncem i brankařem a Lukáš Anděl dokázal po ledě procedit touš do branky – 2:0. Uspokojení z vedení se na jihlavské straně nedostavilo a Dukla válcovala Rebely vesele dál. Po pár neproměněných šancí přišel úder z hole Kryštofa Hraly, který dokázal doklepnou bloudící puk do Brožovy svatyně – 3:0. V zápětí přišlo snížení zásluhou Lukáše Valy. Tento brodský Rebel dostal po závaru nahrávku od Jelínka a trefil přesně – 3:1. Domácí branka viditelně trošku rozhodila, ale o chvíli později se jim vrátilo vedení o tři branky. Podruhé v zápase se podařilo trefit Kryštofu Hralovi. Jihlavská devatenáctka se dostala mezi kruhy k odraženému puku, s ničím se nepárala a napálila ho do sítě – 4:1. Jako by domácím narostla křídla a štěstí se jim přilepilo na hokejky. Další branku totiž dokázal vstřelit Jan Bína, který se dostal ke šťastně odraženému puku a mířil přesně - 5:1.

Závěrečná část se změnila v brankovou explozi. Už po čtyřiceti vteřinách se podruhé prosadil Lukáš Anděl, který po výborné nahrávce nedal brankaři Rebelů sebemenší šanci – 6:1. Po necelé minutě přidal zásah i Daniel Salát – 7:1. Na to odjel hostující Brož z brány a premiéru si mezi tyčemi odbyl Michal Novák. Snížit se hostům povedlo po šťastné střele z hole Jakuba Kraučuka7:2. Exhibiční akci předvedl po pár vteřinách Michal Kašpar. Kašpar se na modré zmocnil puku a prokličkoval si pásmo, při zakončení si dovolil neskutečnou kličku a poslal puk po ledě do prázdné branky - 8:2. Domácí ale nic nevymýšleli a po minutě se prosadil po výborné souhře Tomáš Kochánek – 9:2. Desátou branku domácího týmu měl na svědomí Jiří Bambula. Jihlavský hráč si projel pásmo a schoval střelu za obránce – 10:2. Po dovršení "desítky" se mezi tyče vrátil Brož a Novákovi premiéra pořádně zhořkla. Domácí už se dál dopředu příliš nehnali a dokázali zvítězit rozdílem třídy. Jihlavští tedy zvládli důležitý souboj s velkou parádou a střídají Rebely na osmé pozici.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 2 0
Lukáš Bláha 0 0 0 -5 0
David Bušek 0 0 0 -5 0
Jan Jelínek 0 1 1 -1 0
Jakub Kraučuk 1 0 1 1 0
Jakub Lacina 0 0 0 -1 0
Matias Mäki 0 0 0 -5 2
Patrik Málek 0 0 0 -4 0
Dušan Mendl 0 0 0 -3 4
Tomáš Nguyen 0 0 0 -3 0
Filip Nováček 0 0 0 -5 2
Martin Polák 0 0 0 -2 0
Michal Semrád 0 0 0 -6 2
Dominik Suchý 0 0 0 -3 0
Jan Vacek 0 1 1 0 0
Lukáš Vala 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 52 39 7 32 82,05 0 0
Michal Novák 8 9 3 6 66,67 0 0

Ohlasy k utkání

30. kolo, pátek 24.2.2012 od  
Jihlava
10:2
(1:0, 4:1, 5:1)
Jihlava - Havl. Brod
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 2. Bambula, 21. Anděl (Zayml), 25. Hrala, 33. Hrala (Svatuška), 34. Bína (Tůma), 41. Anděl (Zayml, Bambula), 42. Salát (Bína), 47. Kašpar, 49. Kochánek, 50. Bambula - 25. Vala (Jelínek), 48. Kraučuk. Rozhodčí: Ondřej Polák - Daniel Obrdlík, Jan Doležal. Vyloučení: 1:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 78. Střely na branku: 48:24. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1, 7:2, 10:2.

Sestavy

Jihlava

Vacek (46. Adam) - Wasserbauer, Port, Reiterman, Kochánek, Pražák, Salát - Zayml, Anděl, Bambula - Svatuška, Dvořák, Hrala - Šebesta, Kašpar, Tůma - Indra, Bína.

Havl. Brod

Brož (41. M. Novák) - Bláha, Mendl, Bancíř, Suchý, Vacek, Lacina, Bušek - Málek, Nováček, Nguyen - Semrád, Polák, Maki - Vala, Kraučuk, Jelínek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu