23. 2. 2012 | Luboš Vácha

V utkání mladšího dorostu bylo k vidění čtrnáct branek

Svěřenci koučů Cachnína a Kraučuka se na svém domácím ledě střetli s tabulkově lepším soupeřem z Prahy. Přivítali celek Letců z Letňan, který byl po většinu zápasu aktivnějším týmem. V jeho barvách se hattrickem blýskl Tomáš Dyrynk. Perfektní zákroky předváděl domácí gólman Brož. Za domácí vsítil dva góly Jakub Kraučuk.

Hned od začátku byli Pražané o dost aktivnější, a to jak v obraně, tak v útoku. Jako první měli velkou šanci hosté, když se Rebelům nepodařilo založit útok. Po přesné přihrávce se mezi domácími beky protáhl až k samostatnému zakončení Karabáček, Brož si s jeho nájezdem poradil. Hosté stále hýřili aktivitou. V předbrankovém prostoru před Brožem se posléze ocitl volný Čapek, z bezprostřední blízkosti však napálil puk do jeho výstroje. Na další pokus Letců už ale domácí obrana nestačila. K odraženému touši se probojoval Vojtěch Kulda, který se dobře zorientoval a rychlou dělovkou obstřelil domácího gólmana. Následně si ale maskovaný muž brodských barev napravil reputaci, když perfektními zákroky podržel svůj tým v oslabení. Obrovskou příležitost měli na druhé straně Rebelové. Mäki si v prostoru kruhů našel najíždejícího Málka, jehož pokus skončil na gólmanových betonech. Na další okamžik budou Rebelové neradi vzpomínat. Ve vlastní početní výhodě se hostům podařilo vyhodit. Mäki v obranném pásmu naslepo rozehrával kotouč a namazal jej na hůl Vojtěcha Kuldy, jenž rychlou střelou k tyči nedal Brožovi téměř žádnou šanci.

Domácí se do zápasu dostali až v úvodu střední části utkání. V útočném pásmu vybojoval puk Tomáš Nguyen který si následně sjel před Kosinovu klec a jeden z hostujících obránců mu namazal kotouč přímo na hokejku, na což jej hbitý útočník Rebelů Nguyen doklepl do sítě. Posléze si ale Letci vydobyli dvoubrankový náskok. Krásnou individuální akcí zakončenou parádičkou se prezentoval Alexandr Poljanyčka. Jeho přesná střela vymetla pavučinu pravého růžku Brožovy klece. O necelé tři minuty později se Havlíčkobrodským podařilo dvoubrankové manko snížit. V rychlém protiútoku domácích vyvezl puk do útočné třetiny Jelínek, jenž si z levé strany hřiště našel před branku najíždějícího Jakuba Kraučuka, kterému se podařilo propálit hostujícího gólmana. Radost ze snížení trvala domácí střídačce minutu. Zpoza branky si do příznivé palebné pozice vyjel Dominik Čapek a z levého kruhu doslova překvapil Brože, jemuž střelou mezi betony nedal žádnou šanci. Gólová přehlídka zdaleka nekončila. Opět se však radovali Letci. Václav Karabáček se na své straně zbavil obránců a předložil kotouč před branku, kde jej bruslí zpracoval Tomáš Dyrynk. Nechytatelnou střelou rozvlnil síťku havlíčkobrodské svatyně. Netrvalo dlouho a Letňany vstřelily šestý gól. Ranou z mezikruží se již podruhé v utkání prosadil Václav Karabáček. Na to ale domácí zhruba za třičtvrtě minuty zareagovali. Suchého odraženou střelu za Kosinova záda dorazil Lukáš Vala.

Rebelové si v úvodu třetí dvacetiminutovky vysloužili početní výhodu. Výborně bránící hosté jim ale nedovolili žádnou větší akci a naopak se dostali k několika dobrým střeleckým pozicím. Po vyrovnání sil na ledě padla dalších branka, a to ve prospěch Letců. Svou druhou trefu v zápase tak mohl oslavit i Alexandr Poljanyčka. Jako utržení ze řetězu řádili Pražané nadále. Mezi kruhy se prokličkoval patnáctiletý forward Václav Karabáček a podruhé se mu podařilo neomylně skórovat. Hosté si tak zajistili pětigólový náskok, který se domácím hokejistům jen těžko dotahoval. Přeci jen se ale Havlíčkobrodští mohli radovat z dalšího gólu. Jan Jelínek vyslal kotouč před Kosinu, kde byl dobře postavený Jakub Kraučuk, jenž střelou z první překonal přesouvajícího se maskovaného Letce. Zbývaly čtyři minuty do konce zápasu, ale Letňany stačily dovršit desítku. Devátý a desátý gól vsítil další štastný střelec utkání Tomáš Dyrynk, jenž mohl oslavit hattrick.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 -6 0
Lukáš Bláha 0 0 0 -4 4
David Bušek 0 0 0 -3 0
Jan Jelínek 0 2 2 -1 0
Jakub Kraučuk 2 0 2 0 0
Jakub Lacina 0 0 0 1 0
Matias Mäki 0 0 0 -5 0
Patrik Málek 0 0 0 -3 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Tomáš Nguyen 1 0 1 -3 0
Filip Nováček 0 0 0 -2 0
Martin Polák 0 1 1 0 2
Michal Přibyl 0 0 0 1 0
Michal Semrád 0 0 0 -4 0
Dominik Suchý 0 1 1 0 0
Jan Vacek 0 0 0 -1 0
Lukáš Vala 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 60 48 10 38 79,17 0 0

Ohlasy k utkání

29. kolo, čtvrtek 23.2.2012 od  
Havl. Brod
4:10
(0:2, 3:4, 1:4)
Havl. Brod - Letňany
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 22. Nguyen, 28. Kraučuk (J. Jelínek), 37. L. Vala (Suchý), 54. Kraučuk (J. Jelínek, M. Polák) - 4. Kulda (Čapek), 19. Kulda, 24. Poljanyčka, 29. Čapek, 33. Dyrynk (Karabáček), 36. Karabáček (Dyrynk, Kučera), 44. Poljanyčka (Dyrynk), 49. Karabáček (Poljanyčka), 56. Dyrynk, 57. Dyrynk (Poljanyčka, Karabáček). Rozhodčí: Ondřej Polák - Marek Honza, Milan Parýzek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 48. Střely na branku: 25:48. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:6, 3:6, 3:8, 4:8, 4:10.

Sestavy

Havl. Brod

Brož (Pešek) - Vacek, Bláha (C), Bušek, Bancíř, Lacina - M. Polák (A), L. Vala, Nguyen, Málek, J. Jelínek, Suchý, Mendl (A), Kraučuk, Semrád, Přibyl, Nováček, Mäki.

Letňany

Kosina (Jandera) - Hrdinka, Starosta, Zeliska, Štosek, Kučera - Urban, Poljanyčka, Karabáček, Horák, Čapek (C), Kvaček, Picálek, Krok, K. Polák, Kulda, Dyrynk.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu