19. 2. 2012 | Richard Wagner

Mladší dorostenci si z Pardubic vezou prohru

P A R D U B I C E - Mladší dorostenci odjížděli do Pardubic na osmé pozici a na ní po dnešku také zůstávají. Mladí Pojišťováci v nekompletní sestavě dokázali udolat Rebely v celkem přesvědčivém poměru. Navíc zasypali hostující branku čtyřiceti šesti střelami a brankář Brož se měl co ohánět, aby nakonec udržel skóre v příznivé míře. Svou dobrou formu potvrdil také útočník Mäki, který se opět zapsal mezi úspěšné střelce.

Mladší dorostenci nedokázali oslabeným Pardubicím, které nastoupily pouze s jedním gólmanem a dvanácti hráči do pole, příliš vzdorovat a prohráli o tři branky. Zápas se pro ně však vyvíjel dobře. V osmé minutě se po nahrávkách Jelínka a Krajcigra prosadil Patrik Málek. Pojišťováci měli však připravenou rychlou odpověď. O čtyřiadvacet vteřin později se za záda Brože trefil Hlaváček. Rebelové si vzali naposled slovo v patnácté minutě, kdy potvrdil svou dobrou formu Matias Mäki, a opět vedli.

Domácí měli vynikající nástup do druhé třetiny. Již po dvaceti vteřinách rozvlnil síťku za zády havlíčkobrodského gólmana Špaček. Následně byla hra kouskována několika vyloučeními, ale přesilové hry ke změně skóre nepřispěly. Nejen první, ale i poslední slovo druhé části měl na svědomí Michael Špaček. Ten 73 vteřin před koncem prostřední třetiny poprvé poslal Pardubice do vedení.

Pardubice mohly své vedení navýšit v přesilovce, ale Brož nedopustil další pohyb skóre. To o chvilku později platilo i na opačné straně. Do konce zápasu zbývalo necelých devět minut a za katr putoval Hlaváček. Rebelové však místo dorovnání stavu zápasu nechali ujet Procházku, který v oslabení překonal Brože počtvrté. Dvě minuty před koncem navíc ještě definitivně pojistil vítězství Východočechů po nahrávce Havrdy Velínský. V závěru zápasu mohli pardubičtí mladíci ještě šestou brankou potrestat Polákovo podražení, ale výsledek již zůstal nezměněn. Rebelové tak podlehli oslabeným Pardubicím, ale zůstávají stále osmí s náskokem dvou bodů na jihlavskou Duklu, která doma prohrála s Libercem 2:6.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
David Bušek 0 0 0 -1 0
Tomáš Cejpek 0 0 0 -1 0
Jan Jelínek 0 1 1 -1 0
Jan Krajcigr 0 1 1 -1 4
Jakub Kraučuk 0 0 0 -1 0
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
Matias Mäki 1 0 1 -2 2
Patrik Málek 1 0 1 -1 0
Dušan Mendl 0 0 0 -3 2
Tomáš Nguyen 0 0 0 -2 2
Martin Polák 0 1 1 -3 2
Michal Přibyl 0 0 0 -1 0
Michal Semrád 0 0 0 -2 0
Dominik Suchý 0 0 0 -1 0
Jan Vacek 0 0 0 0 0
Lukáš Vala 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 60 46 5 41 89,13 0 0

Ohlasy k utkání

28. kolo, neděle 19.2.2012 od 16:00
Pardubice
5:2
(1:2, 2:0, 2:0)
Pardubice - Havl. Brod
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 9. Hlaváček (Panna), 21. Špaček (Panna), 39. Špaček (Musil), 53. Procházka (Špaček), 59. Velinský (Havrda) - 8. Málek (Jelínek, Krajcigr), 15. Mäki (Polák). Rozhodčí: Kobr - Buček, Huryta. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 80. Střely na branku: 46:17. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2.

Sestavy

Pardubice

Husár - Budík, Franc, Procházka, Vála - Havrda, Hlaváček, Musil, Panna, Rohlík, Velínský, Vyskočil, Špaček

Havl. Brod

Brož (M. Novák) - Bušek, Krajcigr, Lacina, Mendl, Suchý, Vacek - Cejpek, Jelínek, Kraučuk, Málek, Mäki, Nguyen, Polák, Přibyl, Semrád, Vala

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu