19. 2. 2012 | Eva Streichsbierová

Zafungovalo moje staré dobré zápěstí, usmíval se po derby útočník Rytnauer

Zase to vypadalo na další střelecké trápení havlíčkobrodských hokejistů. Ještě na začátku 28. minuty hráli Rebelové v derby s Třebíčí nerozhodně 0:0, pak ale zvedl gólová stavidla útočník Ladislav Rytnauer a na konci utkání se domácí radovali z vysokého vítězství 6:1. „Bylo to o prvním gólu, protože oba týmy šly hodně ze zabezpečené obrany. Naštěstí jsme ten první gól dali my,“ oddechl si po zápase jednatřicetiletý forvard.

Letošní sezonou se Rytnauer určitě nijak zvlášť chlubit nebude, zatím se v ní totiž dost trápí. Vedení HC Rebel ho dokonce na čas poslalo na hostování do Hradce Králové, jenže ani tahle změna mu příliš nepomohla. I po návratu do Kotliny se jen horko těžko dostával do základní sestavy. „Věřím, že Láďova chvíle letos ještě přijde,“ prohlásil nedávno hlavní kouč brodského A-týmu Karel Dvořák. A možná to byl právě sobotní večer, který odstartoval obrat k lepšímu.

„Taky doufám,“ usmíval se po skončení zápasu Rytnauer. „Hlavně, že jsem se trefil v důležitém utkání a že nám to pomohlo v boji o play-off. To je paráda. No a když mi to tam ještě párkrát spadne, tak budu jedině rád,“ dodal. A velkou radost měl z úspěchu svého svěřence pochopitelně také trenér. „Moc bych si přál, aby Láďa v takovém výkonu pokračoval i v dalších zápasech. Vím, že to má těžké, tak snad mu tohle pomůže,“ přál si Dvořák.

Přesné trefě, která znamenala vedení domácího týmu 1:0, předcházela přihrávka z hokejky Petra Polodny. „Poly mi to parádně přistrčil a mně to pak dobře sedlo na zápěstí. Zafungovalo moje staré dobré zápěstí,“ popisoval gólovou situaci viditelně dobře naladěný brodský útočník. „V tu chvíli jsem si věřil. Pak jsme přidali ještě druhý gól a už bylo skoro hotovo.“

Ještě předtím ale Rebely podržel několika skvělými zákroky brankář Jaroslav Suchan, který už potřetí v řadě inkasoval v zápase jen jednou jedinkrát. „Chytá parádně,“ uznale pokyvoval hlavou Rytnauer. „Hlavně při třebíčské přesilovce pět na tři nás zachránil. Tam si myslím, že se celé derby lámalo. Předtím dlouho nechytal, ale teď čapl formu v nejlepší možný okamžik. A pro nás je to jedině dobře,“ dodal.

Dalším hrdinou utkání byl Ondřej Švaňhal, který se v sobotu večer zapsal do střelecké listiny hned dvakrát. Jeho góly znamenaly zvýšení náskoku na 5:1 a 6:1. „Samozřejmě, že jsem spokojený,“ hlásil s úsměvem dvaadvacetiletý hokejista. „Dvakrát jsem zavřel oči a práskl do toho. Všichni jsme věděli, o co hrajeme a jak je tenhle zápas důležitý. Dali jsme do něj všechno a dopadlo to dobře,“ oddechl si.

Po vítězství 6:1 mají Rebelové na kontě 70 bodů, což je o tři víc, než hlásí konto aktuálně osmých Litoměřic a o čtyři víc než dosud posbíral devátý Písek. A právě na led Jihočechů se havlíčkobrodští hokejisté vypraví už v pondělí 20. února. „Letos jsme ho porazili už třikrát, takže bychom to mohli zvládnout i počtvrté,“ připomněl Rytnauer výsledky 6:2, 4:2 a 2:1. „Výhra nad Třebíčí nás trochu uklidnila, tak snad to bude na ledě vidět,“ přidal přání.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu