26. 1. 2012 | Eva Streichsbierová

Útočník Němec dokončí letošní sezonu v Brně, jeho prioritou je extraliga

JIHLAVA/ Havlíčkobrodský hokejista Vojtěch Němec dohraje letošní sezonu v extraligové Kometě Brno. Působení v nejvyšší domácí soutěži se pro nejproduktivnějšího hráče Rebelů stalo prioritou číslo jedna. „Je to tak, Vojta s námi odmítl podepsat novou smlouvu a v poslední době na něm bylo vidět, že má větší zájem o Brno, než o zápasy v Brodě. Proto se majitelé rozhodli, že ho do Komety uvolní,“ prozrazuje generální manažer HC Rebel Augustin Žák.

Extraligový brněnský A-tým bude jako náhradu za Němce uvolňovat do Havlíčkova Brodu formou střídavých startů Hynka Zohornu, Radima Ostrčila a Michala Kempného. „Chceme mít v týmy jen ty hráče, kteří mají opravdový zájem za nás hrát. A to v případě těchto tří kluků platí. Držet v mančaftu někoho proti jeho vůli nemá smysl,“ je přesvědčen šéf Rebelů. „Osobně mě ale mrzí, že poté, co jsme Vojtovi dali šanci, aby se u nás vypracoval, už neměl zájem odvádět pro Brod stoprocentní výkon,“ dodává.

Jeden z dotazů v sekci „Ptejte se“ byl směřován právě k Vojtovi Němcovi. Konkrétně se fanoušek ptal na to, jak mu vysvětlíte, že v pondělí proti Ústí nemohl nastoupit kvůli bolavým zádům, ovšem hned o den později za Kometu hrál?
A to je právě ono, o čem mluvím. To je to, co mě na Vojtovi mrzí.

Znamená to, že Němce už letos fanoušci v Brodě neuvidí?
Ne, to nechci říct. Možnost, že za nás znovu nastoupí, tady samozřejmě existuje.

A jak často by se měla v dresu Rebelů objevovat trojice Zohorna, Ostrčil, Kempný? Existuje nějaký zápasový limit, po kterém už by nemohli nastoupit?
Nic takového, mohou nastupovat bez omezení. Chceme je využívat co možná nejčastěji.

Blíží se konec přestupního termínu, chystáte ještě příchod nějaké výrazné posily?
Rozhodli jsme se, že dáme prostor mladým, kteří by měli být pro mužstvo perspektivní i pro další roky. Vytáhli jsme si Blažka, Wasserbauera, hraje Zítka a Novotný. A přišel taky Aleš Knesl. Je to urostlý bek, který hrál druhou ligu v Nymburku a byl tam nejproduktivnějším obráncem.

Talentovaných mladíků je ale v Havlíčkově Brodě víc...
To je pravda a my jim šanci určitě dáme. Plánujeme zkoušet šikovné dorostence Dundáčka s Dvořákem. A příležitost dostane taky brankář Dolejš. Chceme jít cestou vlastních odchovanců, začít pomalu chystat tým na příští sezonu.

Mužstvo včera znovu nestačilo na Most a momentálně vypadlo z osmičky zajišťující účast v play-off. Kde hledat příčinu?
Bojovnost klukům nechyběla, ale dělali strašně moc chyb. Nejsme schopni zopakovat dobré výkony ve více utkáních za sebou. To je náš problém! Každopádně nic nevzdáváme, jedeme dál zápas od zápasu.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu