24. 1. 2012 | Luboš Vácha

Rebelové vyrážejí na sever Čech, kde je přivítá Most

Ve středu 25. ledna vyrážejí Rebelové na sever Čech. Na svém domácím ledě je bude hostit poslední tým tabulky, na který se však Havlíčkovu Brodu od začátku působení v první lize příliš nedaří. Minulé vzájemné střetnutí dopadlo lépe pro Most, a tak je mu co oplácet. Utkání startuje v 18,00. Jeho průběh můžete sledovat na online přenosu.

znak týmu znak týmu
6-4-3-29 bilance 17-2-4-19
14., 29 bodů umístění 7., 59 bodů
90:177 skóre 125:142
5:2 (Litoměřice, Šumperk) nejvyšší výhra 8:0 (Jihlava)
3:14 (Chomutov) nejvyšší prohra 0:5 (Ústí n. L., Benátky, Beroun)
7 utkání bez vstřelené branky 3
1 utkání bez inkasované branky 2
Tomáš Rohan 19 bodů (3+16) nejproduktivnější hráč Vojtěch Němec 43 bodů (14+29)
Kamil Tvrdek
Tomáš Klíma
Martin Ondráček , všichni 8 gólů
nejlepší střelec Vojtěch Němec
Milan Kostourek
Jan Semorád, všichni 14 gólů
Tomáš Rohan 16 asistencí nejlepší nahrávač Vojtěch Němec 29 asistencí
Jan Látal 8 bodů (3+5) nejproduktivnější obránce Marian Morava 18 bodů (1+17)
Michael Šulc +3 nejlepší hráč v +/- Vojtěch Němec +19
Tomáš Klíma -21 nejhorší hráč v +/- Tomáš Protivný -17
Petr Přindiš 78 minut nejtrestanější hráč Marian Morava 140 minut
Marek Benda 91,81% , Lukáš Melichar 88,86%
Edgars Lusinš 88,6%
úspěšnost brankářů Stanislav Neruda 91,35%
Jaroslav Suchan 89,93%
Daniel Dolejš 87,8%
Marek Benda 3,44
Lukáš Melichar 5,51
Edgars Lusinš 4,37
průměr inkasovaných gólů na zápas Stanislav Neruda 3,3
Jaroslav Suchan 3,93
Daniel Dolejš 5

HC Most

Most je letos nováčkem naší druhé nejvyšší soutěže, jeho mladý tým se však zatím potýká na poslední příčce tabulky. Do sezóny však Mostečtí nevstoupili špatně. Hned v prvním kole se jim podařilo uspět na ledě Třebíče. Za oběť jim padl například Beroun, Šumperk, ale také HC Rebel Havlíčkův Brod. Potom ale přišla řada drtivých porážek, Most se tak musel posunout až na konec tabulky. Hned na to si malinko spravil chuť v utkání s Kadaní, kde rozhodovaly samostatné nájezdy. Svou nejvyšší výhru 5:2 si severočeský celek připisuje z dalšího duelu proti Rebelům, kterým se na Most nikdy moc nedaří. Na následující kolo proti Chomutovu vzpomínají Mostečtí neradi, utrpěli totiž svůj nejvyšší debakl v této sezoně, (3:14!). Od té doby se jim však podařilo několikrát uspět. Znovu to odnesl Šumperk, Beroun, Litoměřice a taky Jihlava, která na svém ledě prohrála 2:3. Deset výher a 32 porážek stále drží Most na 14. místě, ale sezona ještě nekončí.

Posledních 5 zápasů
Most - Kadaň 0:8
Litoměřice – Most 2:5
Třebíč –Most 4:1
Most – Písek 0:4
Benátky – Most 2:0
Ani posledních 5 kol nedopadlo pro Most nějak chvalně. Na domácím ledě vysoko podlehl Kadani. Potom si napravil reputaci skalpem Litoměřic, které nestihly srovnat třígólové manko. Potom ale přišla řada tří duelů. Ve dvou z nich nedokázali Severočeši vstřelit ani jednu branku. Během posledních dvou kol byl na mostecké hráčské lavici přítomen nový kouč Václav Baďouček, Vladimír Jeřábek ze své funkce odstoupil.

Nejproduktivnějším útočníkem z dosavadních 42 kol je jednadvacetiletý Tomáš Rohan, jenž je spíše dobrým nahrávačem než střelcem. Jeho statistiky zdobí 16 asistencí, góly dal 3. Soupeřovu obranu umí dobře potrápit i urostlý hokejista Kamil Tvrdek. Za něj můžeme zařadit ještě aktivní útočníky Michala Vachovce a Bohumila Slavíčka. Na ledě můžeme zahlédnout i bývalého Rebela Martina Ondráčka.
Mezi nejužitečnější obránce týmu se řadí Jan Látal, který získal 8 bodů (3+5). Svého brankaře slušně hájí i Martin Rohan, též s osmi body (2+6).
Maskovaným mužům vévodí Marek Benda, který si stále drží úspěšnost vyšší než 91% ze všech střel. Jako náhradníci působí Lukáš Melichar a lotyšský brankář Edgars Lusinš.
H. Brod – Most 3:4p
Reportáž z 4. kola
Most – H. Brod 2:3
Reportáž z 17. kola
H. Brod – Most 2:5
Reportáž z 30. kola

Rebelové sehrají s Mostem již čtvrtý vzájemný duel. Po neúspěšném předchozím společném střetnutí se hra přesouvá zpět na sever Čech. Havlíčkovu Brodu se proti tomuto soupeři na domácím ledě nedařilo. Venku jej však dokázal porazit a uzavřít tam tehdejší sérii porážek. Mostečtí jsou sice na samotném konci tabulky, ale svého soupeře dokážou hodně zaskočit.

Tři hvězdy

Marek Benda (B)

Třiadvacetiletý gólman Marek Benda může o svých dobrých zkušenostech vyprávět. Jako mládežník hájil branku v Karlových Varech, kde měl možnost chytat extraligu dorostu a juniorů. Zachytal si i v mládežnické reprezentaci. Potom působil v jihlavské Dukle. V letošní sezoně nastupoval vedle první ligy taky v naší nejvyšší soutěži, a to za Karlovy Vary.

Tomáš Rohan (Ú)

Tento třiadvacetiletý útočník si zatím drží post nejproduktivnějšího hráče Mostu. Místa působení má stejná jako jeho kolega Marek Benda. Mimo extraligové Karlovy Vary si ho vyzkoušel jiný severočeský klub, SK Kadaň. Jeho roli dobrého nahrávače potvrzují statistiky (3+16).

Jan Látal (O)

Jan je aktuálně nejlepším obráncem svého týmu (3+5). V mládežnických kategoriích válel extraligu v barvách Kladna a zúčastnil se také reprezentačních bojů (18 a 20). Vloni krátce nastupoval u berounských Medvědů. Mimo Most se letos ukázal v Kadani.

Vzájemná bilance od sezony 2006/07

Od sezony 06/07 hrají Rebelové s Mostem velice vyrovnaná utkání. Tyto dva týmy se vzájemně střetly celkem jedenáctkrát. Posledních 6 zápasů mělo opravdu těsné výsledky. Dvakrát se muselo prodlužovat a jednou rozhodovaly samostatné nájezdy. Letos se více radují Mostečtí, protože ze tří zápasů vyhráli dva.

Počet odehraných zápasů: 11
Bilance: 2-1-2-6
Výsledky: 5:3, 0:3, 1:4, 3:4, 1:4, 3:2sn, 3:4, 2:1p, 3:4p, 3:2, 3:5
Skóre: 24:38

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu