23. 1. 2012 | Richard Wagner

„V Hradci chceme uspět,” míní po zápase s Libercem Jan Brož

Mladší dorostenci neuspěli v bitvě s lídrem z Liberce, jemuž podlehli po neslaném, nemastném výkonu ve třetí třetině 1:5. Rebelové odehráli se svým protivníkem v první třetině vyrovnanou partii, ale od druhé třetiny se již hra odehrávala zcela v režii Bílých tygrů. Broďáci jim nestíhali a hosté zásobili brankáře Rebelů Jana Brože prací. Ten předváděl parádní zákroky i na konci třetí třetiny, kdy hra upadla do hluboké letargie. Maskovaný muž Rebelů se tak stal cílem naší po zápasové zpovědi.


Opora s maskou:
Jan Brož

Narozen: 9.4.1997
Výška: 165 cm
Váha: 57 kg
Číslo dresu: 35
Pozice: brankář
Hůl: levá
Minulá působiště: Třebíč

Současná vizitka:
Odehrané zápasy: 9
Minuty: 407
Zásahy: 172
Obdržené góly: 32
Úspěšnost zásahů: 84,31%
Průměr: 4,72

Rebelové byli po většinu zápasu svému soupeři důstojným soupeřem a několikrát nepříjemně zavařili brankáři Stezkovi, jenž dostal příležitost před reprezentačním brankářem Hosnedlem. „Nehráli jsme zas tak špatně, ale nedokázali jsme pokrýt soupeře, který mohl velmi snadno dorážet na brankovišti. Další věcí bylo to, že jsme často propadali ve středním pásmu,“ zhodnotil maskovaný hrdina.

Severočeši předčili domácí hokejisty v produktivitě a hlavně ve druhé třetině svému soupeři udělili lekci z produktivity a díky dvěma zásahům Lakatoše se dostali do třígólového vedení. „Soupeř dnes rozhodl o výsledku ve třetí třetině, kde vstřelil tři branky. To ho nakoplo a třetí třetina se již dohrávala,“ řekl Brož.

„My jsme propadli v útoku a soupeř nám několikrát ujel do rychlého brejku, který hned třikrát skončil rychlou dorážkou z předbrankového prostoru,“ popsal Brož gólové situace ze svého pohledu.

Rebelové sice v průběhu závěrečné části dokázali snížit gólem z hole Zohorny, ale o několik okamžiků později zcela rezignovala domácí obrana a Liberečtí si s Brožem pohráli jako kočka s myší. „Já jsem tam sice nejprve ještě zasáhl puk při té první střele, ale on (Král – pozn. red.) to rychle vrátil před prázdnou bránu,“ popsal poslední gólovou situaci v zápase.

Lídr soutěže byl dnes lepší ve všech směrech, ale našla se jedna věc, která jej dnes zdobila nejvíce. „Liberec byl dnes lepší v útočné fázi, hlavně pak v proměňování šancí,“ pochválil útočnou hru svého soupeře.

Třebíčský odchovanec, který do klubu přišel před sezonou měl hodně práce hlavně ve druhé třetině, kde Liberec měl drtivý tlak a domácí brankář měl stále plnou výstroj práce. „Nejtěžší zákroky jsem měl ve druhé třetině, kdy nás soupeř přečísloval a dostával se až na brankoviště k nebezpečným dorážkám,“ uvedl, kde pustil do své výstroje nejvíce potu.

V příštím kole jedou Rebelové na led Hradce Králové, se kterým zatím pokaždé dokázali uspět. „Pro nás byl motivující výkon z prvních dvou třetin, kde jsme se drželi. Budeme zde chtít uspět a já doufám, že se nám to povede,“ prozradil cíle, se kterými půjdou Rebelové do dalšího zápasu.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu