22. 1. 2012 | Luboš Vácha

Bílí Tygři si z Kotliny odvezli cennou kořist v podobě tří bodů

Nedělní odpoledne patřilo havlíčkobrodským mladším dorostencům, kteří na svém domácím ledě hostili Liberec. Bílí Tygři nasadili velmi svižné tempo a nedovolili Rebelům žádnou větší akci. Jedinou branku domácích vstřelil Radim Zohorna. Za Liberec se dvakrát trefil Lakatoš. Hattrick oslavil Radek Šír.

Liberečtí začali zápas aktivněji než tým domácích. Po faulu Bancíře si totiž vysloužili přesilovku. Během ní se dostali do šance, ale brankář Brož byl včas na správném místě. Velikou příležitost měli znovu hosté, když vyhráli vhazování a Ordoš s Bělohorským ihned uháněli na havlíčkobrodskou branku. Prvně jmenovaný adresoval puk na Bělohorského, jehož střelecký pokus skončil v Brožově náruči. Na druhé straně se do příležitosti dostal Zohorna. Svojí důrazností, už ale po odpískání dotlačil do brány puk společně s brankářem Stezkou a jedním obráncem. Druhou polovinu první části měli Rebelové možnost hrát ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách. Dobrou střeleckou pozici si v ní vytvořil Nováček, avšak minul. Úvodní dvacetiminutovka patřila hlavně brankářům, kteří své týmy dokázali podržet. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu zápasu.

Lepší vstup do druhé části si Liberečtí nemohli přát. V útočném pásmu uzavřeli obranu domácích. Brankář Brož první střelu zlikvidoval, ale domácím se nepodařilo vyhodit. Puku se ujal Dominik Lakatoš , který si lišácky obhodil maskovaného Rebela a pohodově zavěsil. Posléze se díky chybě Nguyena a Bancíře dostali Liberečtí do přečíslení 2 na 1, celou akci však zastavila Klofáčova hůl. Hosté v aktivitě neustále pokračovali a domácím skoro nedali čuchnout k puku. Na počátku 25. minuty se Tygři ujali již dvoubrankového vedení. Král posílal dlouhý pás Chlapíkovi, který se spolu se Štírem vydal kupředu. Radek Šír inkasoval přesnou přihrávku, střelou z úrovně brankoviště Brože pokořil. Silný tlak Liberce neustále pokračoval krásnými kombinacemi. S Ordošovou příležitostí si domácí gólman poradil. Rebelové dostali šanci v 35. Minutě, kdy si šel po zákroku na Semráda na dvě minuty sednout Klinger. Liberec se ale zvládl pohodově ubránit. Nedáš – dostaneš, to je vepsané pravidlo hokeje. Po nevyužité přesilovce domácích se znovu dostali ke slovu hokejisté Liberce. Aktivní Ordoš si najel do brejku, zpracoval puk a adresoval jej na Dominika Lakatoše, jenž svojí druhou brankou v zápase poslal svůj tým do tříbrankového vedení. Konec střední části dohrávali Rebelové v oslabení, jehož část se dohrávala na začátku poslední dvacetiminutovky.

Třígólové vedení přineslo na Libereckou střídačku výraznou pohodu. Nyní byli o něco aktivnější i domácí, brankář Stezka své Tygry podržel. Ovšem ani Brož si na nicnedělání stěžovat nemohl. Poprava, tak by se dal charakterizovat čtvrtý gól v havlíčkobrodské síti. Hosté uzavřeli útočné pásmo, v něm se jim podařilo dobře kombinovat. Po přihrávce Krále se Brože pokusil překonat Chlapík, což se mu nepovedlo. Odražený puk našel druhý šťastný střelec utkání Radek Šír. Střelou nad vyrážečku zajistil tygrům čtyřbrankový náskok. Stezka se těšil z čistého konta, které však neudržel. Po návratu z trestné lavice se puku chopil Radim Zohorna, jenž si ho nastřelil do útočného pásma. Tam ho jako první dojel a dělovkou nad rameno snížil. Na to ale rázem znovu odpověděli Liberečtí. Svůj hattrick oslavil Radek Šír, když využil Brožovy nejistoty zákroku. Pátá branka byla pro nedělní střetnutí mladších dorostenců definitivou. Tři body putují zaslouženě do Liberce, protože tým Tygrů prokázal svoji vynikající aktivitu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 -1 0
Marek Bancíř 0 0 0 -2 4
David Bušek 0 0 0 -1 0
Tomáš Cejpek 0 0 0 0 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -2 0
Daniel Kolouch 0 0 0 -2 0
Jan Krajcigr 0 0 0 -1 0
Jakub Kraučuk 0 0 0 -2 0
Patrik Málek 0 0 0 -2 0
Dušan Mendl 0 0 0 -1 2
Tomáš Nguyen 0 0 0 -1 2
Filip Nováček 0 0 0 -2 0
Martin Osmík 0 1 1 0 0
Martin Polák 0 0 0 -2 0
Michal Semrád 0 0 0 -1 0
Jan Vacek 0 0 0 -1 0
Lukáš Vala 0 0 0 0 0
Radim Zohorna 1 0 1 1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 60 29 5 24 82,76 0 0

Ohlasy k utkání

25. kolo, neděle 22.1.2012 od  
Havl. Brod
1:5
(0:0, 0:3, 1:2)
Havl. Brod - Liberec
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 54. Zohorna - 22. Lakatoš, 26. Šír (Chlapík, Král), 39. Lakatoš (Ordoš, Bělohorský), 51. Šír (Chlapík, Král), 56. Šír (Král, Slaboch) . Rozhodčí: Sibera - Ryšavý, Lukáč. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0 . V oslabení: 0:0 . Diváci: 102. Střely na branku: 27:28. Průběh utkání: 0:0, 0:3, 1:2.

Sestavy

Havl. Brod

Brož (Vaněček) - Polák, Vala, Nguyen, Osmík "C", Málek, Klofáč, Vacek, Cejpek, Mendl, Krajcigr "A", Bušek, Kraučuk, Semrád, Kolouch, Abbrent, Nováček, Bancíř, Zohorna

Liberec

Stezka (Hosnedl) - Babec, Slaboch "A", Balabán, Mečíř, Němeček, Lakatoš, Šír, Klinger "A", Chlapík, Havlín, Ordoš, Král, Gecko "C", Bělohorský, Husa, Heřmánek, Svoboda, Suchý, Pyrochta, Zacha

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu