21. 1. 2012 | Richard Wagner

„Rozhodující okamžik zápasu přišel ve třetí třetině,” hodnotil zápas se Vsetínem jeho hrdina brankář Čeněk Novák

Před začátkem zápasu se zdálo pro fanoušky obsazení brankářského postu nejasné, jelikož v předchozím utkání byl Čeněk Novák střídán svým mladším kolegou Vítkem Vaněčkem, který zápas spolehlivě dochytal. Trenér Mariška však do boje se Vsetínem nasadil opět Nováka, který se mu odvděčil parádním výkonem a podržel svůj tým. Havlíčkobrodský brankář předvedl dobrý výkon i v penaltové loterii a stal se nejen jedním ze strůjců vítězství, ale také obětí naší pozápasové zpovědi.


Opora s maskou:
Čeněk Novák

Narozen: 23.2.1995
Výška: 183 cm
Váha: 66 kg
Číslo dresu: 35
Pozice: brankář
Hůl: levá
Minulá působiště:

Současná vizitka:
Odehrané zápasy: 12
Minuty: 633
Zásahy: 386
Obdržené góly: 49
Úspěšnost zásahů: 88,74%
Průměr: 4,64

Rebelové odehráli se Vsetínem bitvu, jejíž střelecký účet otevřel krátce před koncem úvodní dvacetiminutovky Kohout a stav 1:0 pro Valachy trval i po druhé třetině. „Pro nás se zápas nevyvíjel nejlépe, jelikož jsme dlouho prohrávali 0:1, ale nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo,“ hodnotil zápas jeho hrdina.

Jenže pak přišla třetí třetina, kterou zvládli lépe Rebelové, když díky brankám Dvořáka s Hlídkem dokázali strhnout vedení na svou stranu. I přes vyrovnání hostujícího celku považuje Novák tuto pasáž hry za rozhodující. „Rozhodující okamžik zápasu přišel ve třetí třetině, kdy jsme vstřelili dva góly, a to nás posunulo dál,“ řekl Novák.

Oba celky hrály velmi vyrovnanou partii, o čemž hovoří i výsledek, který se zrodil v Kotlině až po samostatných nájezdech. Pro Nováka bylo celkem obtížné najít rozdíl mezi oběma soupeři. „My jsme do toho dnes dali srdce a také nám přálo i štěstí. Opravdu dnes rozhodovaly pouhé maličkosti.“

Mladý brankář předvedl v průběhu zápasu několik parádních, důležitých a také efektních zákroků. Sám považuje za nejdůležitější ten, který přišel jako hned první vážné ohrožení jeho brány. „To bylo na začátku zápasu, kdy tam na mě jel sám jeden z hostů (Grygar – pozn. red.) a v zápětí na brankovišti dorážel volný hráč (Kucharčík – pozn.),“ uvedl s radostným úsměvem v koutcích úst.

A Novák byl oporou v zádech Rebelů i v nájezdech, když postupně zneškodnil penalty Kohouta, Hajdy a s přispěním věrné kamarádky tyče i Šjafotdinova. Neušel tedy otázce na to, zda se na nájezdy speciálně o tréninku připravuje. „Ne, to zase ne. Akorát na konci jezdíme tzv. „dřeváka“, ale jinak se speciálně nepřipravuji,“ uzavřel Novák náš rozhovor.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu