21. 1. 2012 | Luboš Vácha

O vítězi rozhodly až samostatné nájezdy

V sobotu se na zimním stadionu v Kotlině utkali starší dorostenci. Rebelové na svém domácím ledě přivítali Vsetín, který byl po celý zápas vyrovnaným soupeřem. Utkání se odehrávalo ve velmi svižném tempu a s tvrdými osobními souboji. Šedesát minut hry na určení vítěze nestačilo. Musely rozhodnout samostatné nájezdy, ve kterých byli díky brance Petra Kuchty úspěšnější Rebelové.

První minuty utkání se odehrávaly spíše v obranném pásmu domácích, důsledná obrana hostí nedovolovala Rebelům přejít do výraznějšího útoku. Brankář Novák měl hned v úvodu zápasu několik dobrých zásahů. Na druhé straně se k dobré šanci dostal Kuchta, střelou z kruhu ale trefil tyč vsetínské svatyně. Z obou stran se hrál velice svižný hokej, avšak bez koncovky. Havlíčkobrodským se stále nedařilo v útočném pásmu vybojovak puk. Vsetín na tom byl během průběhu první části podobně. Rebelové se ve 13. minutě dočkali přesilové hry. Dobře bránící Vsetín se nenechal vyvést zmíry a dařilo se mu vyhazovat puk přes všechny čáry. Obrovskou příležitost měl Daniel Vosyka, jemuž se nepodařilo dobře trefit puk, jelikož ho měl na dlouhou ruku. Posléze si v početní výhodě zahráli i Vsetínští. I přes dobré kombinace v útočném pásmu se jim nepodařilo Nováka překonat. Jako první se z gólu přecejenom radovali Vsetínští. Dvě minuty před koncem se Martin Holešic v útočném pásmu prodíral mezi třemi hráči soupeře, ačkoliv byl faulován, podařilo se mu v ponechané výhodě vystřelit na Nováka, u kterého stál připravený Martin Kohout a přišpendlil kotouč pod horní tyčku havlíčkobrodské kasy.

Prostřední třetinu začali akivněji Rebelové a hned zasypali Svobodu několika střelami. Později si šel za katr sednout Kundrát a Vsetín tak měl další velikou šanci na zvýšení skóre, což se mu ale za dvě minuty v početní výhodě nepovedlo. Vyrovnaná hra a mnohem tvrdší osobní souboje než v první třetině, takový byl průběh prvních deseti minut prostřední dvacetiminutovky. Více práce měl ale přecejenom domácí gólman Novák, který si počínal skvěle. Situace na ledě se neustále přiostřovala, závěr druhé třetiny doprovázelo několik šarvátek, po kterých na obou stranách padaly tresty.Ani jeden ze soupeřů nedokázal přesilovku využít. Do kabin se ale neodcházelo v klidu, po zaznění sirény se do sebe totiž pustilo hned několik hráčů. Rozhodčí udělili dvouminutové tresty na obou stranách. Vyhrocená situace ve druhé části zápasu nepřinesla žádný zvrat ve stavu utkání, a tak se šlo do kabin za stejného stavu.

Třetí třetina začla pro Rebely nevyužitou početní výhodou. Drama nastalo až ve 45. minutě utkání, kdy se Rebelům podařilo srovnat stav zápasu. Tomáš Dvořák se ve sředn ím pásmu chopil puku a doslova jako tank uháněl na Svobodu, kterého přesně mířenou dělovkou k tyči překonal. Reset skóre znamenal nové bojování o bodový zisk. Čas ubíhal a atmosféra v obou táborech stále napjatá. Příjemné uvolnění přišlo v 53. minutě na straně Havlíčkova Brodu. Marek Němec vyhrál v útočném pásmu vhazování a adresoval puk k modré čáře, kde stál Ondřej Hlídek. Ten se do puku opřel natolik, že propálil chuml před vsetínskou brankou a kotouč prolétl Svobodovi podpažím do jeho klece. Zbývaly necelé tři minuty do konce zápasu, avšak Vsetínští ukázali, že zápas zdaleka nekončí. K zakončení do Novákovy branky se hbitě prokličkoval Kamil Šjafotdinov. Šedesát minut hry vítěze neurčilo a muselo se tedy prodlužovat.

Prodloužení začalo lépe pro hosty, kteří se pustili do velikého tlaku a domácí obrana měla co dočinění, aby tento tlak ustála. Brankář Novák si proti dělovkám soupeře počínal velmi dobře. Dvacet sekund před koncem prodloužení se vhazovalo před Svobodou, a tak si střídačky vzaly time - out. Pětiminutové nastavení nestačilo na rozhodnutí o vítězi a poraženém. Následovaly samostatné nájezdy, které dění v Kotlině nemálo zpestřily.

První jel Kohout, Novák si na jeho pokus počkal a včasným složením betonů k zemi zabránil brance. Za Rebely jel Beránek, úspěšný byl i Svoboda. Krásnou kličkou překonal Havlíčkobrodského brankáře Šjafotdinov. Na druhé straně se gólem prosadil Hlídek, stav na nájezdy byl vyrovnán. O vítězi rozhodl překrásným blafákem domácí Petr Kuchta.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Beránek 0 0 0 0 2
Lukáš Brebera 0 0 0 0 0
Filip Dundáček 0 0 0 -1 0
Tomáš Dvořák 1 0 1 1 0
Ondřej Hlídek 1 0 1 1 0
Tomáš Chlubna 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 0 0 -1 2
Petr Kuchta 1 0 1 1 10
Dominik Kundrát 0 0 0 -1 2
Tomáš Ludvík 0 0 0 -1 0
Jaroslav Meloun 0 0 0 -2 2
Štěpán Mozr 0 0 0 0 0
Marek Němec 0 1 1 0 0
David Vala 0 0 0 1 4
Daniel Vosyka 0 0 0 -1 0
Radim Žuček 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 65 44 2 42 95,45 0 0

Ohlasy k utkání

34.. kolo, sobota 21.1.2012 od  
3:2sn
(0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)
Havl. Brod - Vsetín
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 45. Dvořák, 53. Hlídek (Němec), rozhodující nájezd Kuchta - 19. Kohout (Helešic), 58. Zvonek (Šjafotdinov, Neuwirth). Rozhodčí:Oldřich Hejduk - Václav Guth, David Rittich . Vyloučení:7:5 + Kuchta 10 minut OT . Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku 29:44. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Sestavy

Havl. Brod

Novák (Vaněček) - Žuček, Dvořák "C", Meloun, Krajcigr, Dundáček "A", Vala - Vosyka, Kuchta "A", Hlídek, Chlubna, Brebera, Mozr, Ludvík, Beránek, Krajhanzl, Kundrát, Němec

Vsetín

Svoboda (Vlach) - Hajda, Žabčík "A", Hryciow, Zuzaník, Svozílek, Ščotka, T. Vašíček - Zvonek, Neuwirth "C", Forch, Stodůlka, Helešic, Kuchařík, Kohout, Grygar, Šjafotdinov

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu