20. 1. 2012 | Luboš Vácha

Starší dorostenci Havlíčkova Brodu doslova vydřeli tři body

Páteční duel mezi havlíčkobrodskými Rebely a Havířovem přinesl velice zajímavý hokej. Proti sobě nastoupily vyrovnané týmy a ve hře to bylo velmi znát. Začátek Rebelům sedl, ale průběh zápasu jim úspěšný vstup do utkání zmařil. V prostřední části dokázali hosté vyrovnat a celé utkání ještě otočit. V poslední části se ke kormidlu znovu dostali domácí, kteří si jednogólové vedení udrželi až do konce.

Oba týmy začaly zápas opatrně, ale postupně se vyvinul lépe pro Havlíčkobrodské. Hned v úvodu měli hosté první přesilovku, kterou nedokázali využít. Početní výhody se dočkali i Rebelové a aktivní hrou v útočném pásmu se jim podařilo svoji přesilovou hru zužitkovat ke vstřelení gólu. Po závaru před brankou hostí se k odraženému touši nachomýtl Lukáš Brebera a neomlylně jej zasunul za Šrámkova záda. Po zhruba minutě a půl si domácí zvedli svůj náskok o další gól. Daniel Vosyka se nenápadně pokusil propasovat kotouč skrz chuml před havířovskou brankou, kotouče se dotkl Tomáš Ludvík, který pro svůj tým zařídil již dvoubrankové vedení. Na ten ovšem hosté stačili zareagovat. Pět minut po druhé brance Rebelů se do slibné šance dostal z kruhů pálící Synek. S jeho střelou si Novák poradil, ale vyrazil ji tak nešťastně, že se kotouč kutálel po brankové čáře, čehož si všimnul Denis Klečka a snížil.

Hned v prvních minutách střední části přišli domácí o vedení. Filip Stanislav nahrál rozjetému Jakubu Kotalovi, který přesnou dělovkou mezi nohy resetoval vývoj utkání. Havířovští se dostali do slušného tlaku, což jim pomohlo vstřelit další gól, a otočit tak zápas ku svému prospěchu. Rebelové hrubě podcenili situaci u jejich brány. Havířovští se dostali k několika střelám, které Novák stačil vyrazit, na střelu Jana Křibíka však už nestačil. Domácí se dostávali pod čím dál větší tlak, třetí vstřelený gól hosty evidentně psychicky pomohl. Ani následující přesilovka Rebelům nepomohla. Ihned po srovnání sil na ledě vybojovali Havířovští dobrou příležitost a proměnili ji v další gól, který pro domácí znamenal dvougólové manko. Puk Synek nahrával na volného Vyčesaného. Ten však zahlédl chytře najíždějícího Dominika Klečku, pro něhož nebyl problém propálit bezmocného Nováka. Po čtvrté inkasované brance domácí střídačka vyměnila maskované muže. Nováka vystřídal jeho kolega Vaněček. Hosté si svůj náskok drželi až do nešťastné chvilky v podobě vlastního gólu. Soupeř sklepl střelu Ondřeje Beránka tak smolně, že se puk ocitl v havířovské síti. Za necelou minutu se ke slovu dostali opět Rebelové. Přesnou střelou z mezikruží se již podruhé v utkání prosadil Lukáš Brebera. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Poslední část hry byla znovu v duchu vyrovnaných bojů. Na začátku 43. minuty se faulem provinili hosté, a nabídli tak Rebelům šanci na využití početní výhody. Domácí se usadili v útočném pásmu, kde havířovskou bránu ostřelovali ze všech pozic. Ke kotouči se posléze dostal Beránek a adresoval jej na hůl Tomáše Dvořáka, jenž znovu otočil skóre ku prospěchu svého týmu. Hokej na obě strany, tak by se dal popsat vývoj utkání ve třetím dějství. Oba dva tábory se dostavaly do šancí, ale žádná nepřinesla důraznější koncovku. Vyrovnaný hokej byl přece jenom přerušen. Daniel Vosyka se důrazně procpal před Šrámka a zasunul mu puk přímo mezi betony. Zápas se ale dále dramatizoval. Na druhé straně si Vaněček neporadil s dlouhým nahozením Jakuba Kotaly, kdy puk skončil v havlíčkobrodské kase. Poslední minuty zápasu byly ve znamení havířovské přesilovky, domácí ji však hráli velmi opatrně s důslednou obranou na modré čáře. Hosté se ubránili a posléze se snažili zdramatizovat celé utkání, což se jim už ale nepodařilo. Domácí tak mohli oslavit své vydřené tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Ondřej Beránek 1 2 3 2 0
Lukáš Brebera 2 0 2 -1 0
Filip Dundáček 0 1 1 3 0
Tomáš Dvořák 1 0 1 -2 0
Jan Krajcigr 0 0 0 -1 0
David Krajhanzl 0 2 2 -1 0
Tomáš Ludvík 1 1 2 3 0
Jaroslav Meloun 0 0 0 -1 2
Štěpán Mozr 0 0 0 0 0
Filip Nováček 0 0 0 -2 0
Martin Osmík 0 0 0 -4 0
David Vala 0 1 1 1 0
Daniel Vosyka 1 1 2 2 0
Radim Zohorna 0 0 0 -2 0
Radim Žuček 0 0 0 -2 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 30 21 4 17 80,95 0 0
Vítek Vaněček 30 14 1 13 92,86 0 0

Ohlasy k utkání

33.. kolo, pátek 20.1.2012 od  
6:5
(2:1, 2:3, 2:1)
Havl. Brod - Havířov
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky:8. Brebera (Krajhanzl), 9. Ludvík (Vosyka), 37. Beránek, 37. Brebera (Krajhanzl), 44. Dvořák (Beránek), 54. Vosyka - 15. Klečka (Synek), 23. Kotala (Stanislav), 25. Křibík, 31. Klečka (Vyčesaný, Synek), 55. Kotala (Graca). Rozhodčí:Jaroslav Kubeš - Jan Tasch, Petr Špringl. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: -. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 2:4, 4:4, 6:4, 6:5.

Sestavy

Havl. Brod

Novák (31. Vaněček) - Vosyka, Osmík, Žuček, Zohorna, Dvořák "C", Nováček, Brebera, Meloun, Krajcigr, Mozr, Ludvík "A", Krajhanzl, Dundáček "A", Vala, Beránek

Havířov

Šrámek (Dohnal) - Kotala, Matěj, Pořízek, Klečka, Synek, Bahounek, Stanislav, Malík, Křibík, Bureš, Weisser, Vyčesaný "A", Škaloud, Staš, Flamík, Bednář, Ryška "A", Garca "C"

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu