31. 10. 2010 | Eva Streichsbierová

Středeční výhra nás posílila, ale euforii jsme krotili, říká trenér Novák

S pořádně posíleným sebevědomím odjížděli havlíčkobrodští hokejisté v sobotu na jih Moravy do Znojma. V předchozím prvoligovém vystoupení totiž doma znemožnili výsledkem 7:2 největšího favorita letošního ročníku – Chomutov. A na tři body nakonec dosáhli také ve Znojmě, i když se k nim propracovali podstatně skromnějším způsobem. Vyhráli jen těsně 4:3.

Přesto měli svěřenci trenéra Petra Nováka z úspěchu obrovskou radost. Bylo to totiž vůbec poprvé v sezoně 2010/2011, kdy Rebelové vyhráli na ledě soupeře v normální hrací době. „Je pravda, že nás středeční vítězství posílilo, ale taky jsme věděli, že nás ve Znojmě nečeká nic jednoduchého,“ přiznal šéf brodské střídačky. „Rozhodně jsme si nemysleli, že když jsme doma přehráli Chomutov 7:2, že nám to půjde ve Znojmě samo a vyhrajeme 15:1,“ dodal.

Vstup do utkání měl ovšem jeho tým parádní, už po dvou a půl minutách vedl zásluhou Vojtěcha Němce 1:0. „Euforii jsme ale okamžitě krotili. Pořád jsme klukům opakovali, že musíme hrát velmi dobře z obrany, abychom mohli myslet na výhru. Neřekli jsme si: Tak, dali jsme gól takhle brzy, to znamená, že jich určitě dáme ještě tak šest,“ vysvětloval Novák.

Skoro přesně dvacet minut po střeleckém úspěchu Němce přišlo znojemské vyrovnání. Jenže nerozhodný stav 1:1 vydržel pouhých 61 vteřin, pak se poprvé v nové sezoně prosadil uzdravený brodský útočník Ladislav Rytnauer a Rebelové znovu vedli.

Nakonec přidali ve zbytku zápasu ještě další dvě branky a domácí už stačili jen snížit na konečných 3:4. „Jsme samozřejmě moc spokojeni,“ svěřil se trenér úspěšného mužstva. „Dali jsme čtyři góly, a na ty bychom měli venku vyhrát. I když třeba v Ústí se to nepovedlo,“ dodal.

Znojemští Orli byli ke čtyřem trefám také blízko, ovšem na vyrovnání měli jen necelou minutu a půl. „Musím přiznat, že určitá obava tam byla, protože jsme na konci hráli v oslabení. Ale Jarda Suchan nás podržel a dopadlo to dobře,“ pochválil svého gólmana spokojený Novák.

Ve středu 3. listopadu čeká na Rebely další těžký soupeř. Po týdnu dorazí do Kotliny opět prvoligový lídr. Na čele tabulky se totiž aktuálně drží Dukla Jihlava. O to atraktivnější bude mít regionální derby příchuť.

„Už se všichni moc těšíme,“ hlásil trenér brodských hokejistů. „S přípravou na Jihlavu jsme začali prakticky okamžitě po skončení zápasu ve Znojmě,“ usmíval se.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu